به گزارش خبرنگار مهر، سوزان تالکات، از دانشگاه A&M تکزاس آمریکا به همراه تیم تحقیقش، استفاده از انبه تازه را در کنار درمان اصلی بیماری خفیف تا متوسط التهاب روده بررسی کردند.
به گفته تالکات، «بیماری التهاب روده فاکتور پرخطر اصلی سرطان روده است. مطالعات اخیر نشان داده است بیماری التهاب روده بر حدود ۱.۵ میلیون نفر در آمریکا، حدود ۲.۲ میلیون نفر در اروپا و تعداد به مراتب بیشتر در سایر کشورها تاثیر میگذارد.»
وی در ادامه میافزاید: «سرطان روده بزرگ ناشی از زخمهايی است که به دلیل بیماری التهاب روده در طول ۱۰ تا ۱۵ سال ایجاد شدهاند.»
به گفته تالکات، چندین مطالعه مزایای سلامت ترکیبات ثانویه گیاهی در میوهها و سبزیجاتی نظیر انار، مرکبات و کورکومینوئیدها را نشان داده و اثبات شده است پلی فنولها باعث کاهش روند التهاب در بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و بیماریهای التهابی روده میشوند.
انبه سرشار از گالوتانینها، گروهی از پلی فنولهای مولکولی بزرگ است، که میتواند از طریق برخی باکتریهای روده به مولکولهای کوچک، قابل جذب و بیواکتیو تجزیه شود.
محققان در رژیم غذایی بیش از ۳۰۰ شرکت کننده این مطالعه که مبتلا به بیماری التهاب روده بودند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم انبه گنجاندند. از شرکت کنندگان خواسته شد به تدریج در طول هفته اول مصرف انبهشان را افزایش دهند.
محققان دریافتند بعد از گذشت ۸ هفته از مصرف انبه، علائم بیماری التهاب روده به شکل چشمگیری در این افراد کاهش یافته بود. بعلاوه مشخص شد وجود GRO، مولکول مرتبط با رشد سرطان روده، نیز به شکل قابل توجهی کاهش یافته بود.
همچنین محققان دریافتند لاکتوباسیل روده و دیگر باکتریهای پروبیوتیک مفید پس از مصرف انبه به طور قابل توجهی افزایش یافت.
از اینرو محققان توصیه میکنند بیماران مبتلا به التهاب روده در کنار درمان داروییشان بهتر است انبه هم مصرف کنند.
نظر شما